Senior programok

Érkezzenek meg hozzánk Lábatlanra, a gyönyörűen felújított, ámde történelmi emlékeket őrző Dunamente Ökoturisztikai Látogatóközpontba! Fedezzék fel a térség természeti kincseit egy helyen Ökocentrumunk tematikus termeiben, tegyenek egy frissítő sétát a mellettünk „csordogáló” Duna-parton, látogassonak el a néhány lépésre található Gerenday Villába, majd pihenjenek meg a Gerenday kert örökzöld növényei árnyékában. A tökéletes kikapcsolódáshoz kóstolják meg a Látogatóközpont szomszédságában található Emlékház Cukrászda finom süteményeit és frissítő kávéit. 

MindenKOR felfedezhetőek vagyunk! 

Dunamente Ökocentrum, Öko Kiállítás                     900.- Ft

A Látogatóközpont megtekinthető alapkiállításunk, ahol a vendégek 4 termen át ismerkedhetnek az ökológiai lábnyom fogalmával, a Duna témakörével, a Gerecse erdeinek élővilágával, valamint Gerecse barlangjainak rejtelmeivel. Az idelátogatók felfedezhetik a körülöttünk lévő természetet, élővilágot, természeti kincseket, mindezt informatív módon, és mégis élményszerűen.

Gerenday Közösségi Ház és Gerenday Kert           

A gyönyörűen felújított épület otthont ad a művészeteknek, és a kultúrának is. A Közösségi házban található a Gerenday emlékszoba, ami a ház egykori tulajdonosainak a Gerenday családnak állít emléket, a tanácsterem, hasonlóan gyönyörű korabeli bútorokkal berendezve, mellette pedig a klubhelyiség kötetlen beszélgetések, baráti találkozók színtere lehet. A Közösségi Ház kiállítótermében havonta váltakozó képzőművészeti tárlatok tekinthetők meg.

Az Ökocentrumból is közvetlenül elérhető a Gerenday Kert, ami egy 2 ha területű park. Nagyobbrészt örökzöld növények és ritka fajok gyűjteménye, amely a korai időkben európai hírű volt. A kert könnyen megközelíthető, és akadálymentesen végig járható.

Emlékház Cukrászda 

A Dunamente Ökocentrum közvetlen közelében elérhető szolgáltatás. Finom kávék, sütemények, szendvicsek, frissítő italok, és nyáron fagylalt várja a betérőket.

Várjuk szeretettel csoporttal érkező vendégeinket (min. 10 főtől). Az érkezés előtt előzetes bejelentkezés szükséges.